IKUINEN KAIPUU 24.4. - 19.5.2024 Galleria AARNI Espoo

14.04.2024

Merja Castrén ja Paula Pitkänen  -  Keramiikkaa ja maalauksia

Minä kaipaan… luontoon, merelle, tuntureille. Kaipaan yhteyttä todelliseen itseeni, sisimpäni syvyyteen. Janoan universaalia yhteyttä, aitoa tunnetta, yhteenkuuluvuutta ja halua olla osana kaikkeutta.

Näinä vaikeina aikoina kaipuu on käsin kosketeltavaa. Halu tuntea kuuluvansa jonnekin, hakeutua luontoon, tuntea tuuli iholla ja nähdä kaiken kauneus. Kaipaamme aitoutta itsessämme ja toisissamme sekä yhteyttä riisuttuun todellisuuteen.

Haluamme luoda katsojille henkilökohtaisen kokemuksen – yhteyden taiteen kautta. Teokset käyvät keskustelua paitsi katsojan kanssa, myös keskenään ja luovat katsojalle tilan, jossa keskustelu jatkuu teosten yllä, välissä ja pinnalla. Mitä sinä kaipaat?

Teokset huutavat kaipuutaan maailmankaikkeuteen. Ikävä omaan aitoon sisimpään ja silti yhtälailla yhteyteen ympäröivään maailmaan, luontoon ja ihmisiin välittyy näyttelyn teoksissa, kuin myös luonnon kaipuu ihmiseen. Luonto niin metsät, meret, kalliot, tunturit kuin niiden kulkijat tuovat sisäistä rauhaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kaipuu luonnon helmaan on jatkuva – kaipuuta äiti maan syleilyyn, kun taas öiset tähtitaivaat vievät ajatuksia universaaliuuteen, kaipuun korkeimmille kerroksille.